Dance

Wat is Zumba?

Zumba betekent letterlijk "snel bewegen en lol hebben". Zumba is geïnspireerd op de Latijns-Amerikaanse dans en is een vetverbrandende, spierverstevigende workout. Het verschil met andere workouts is dat je aan het sporten bent zonder dat je het gevoel hebt dat je aan het sporten bent, omdat het gewoon leuk is!

Zumba is een gemakkelijk te leren vorm van fitness. Met elke opzwepende Zumba workout beweging werk je aan je onderlichaam, buikspieren, middel en bovenlichaam. Daardoor verbrand je in alle drie de gebieden tegelijk. De verbranding draagt bij aan gewichtsverlies (zwembandjes) en een mooi gevormd figuur.

Zumba Fitness is een combinatie van fitness- en dansbewegingen op wereld- en latin muziek, zoals Salsa, Merengue, Cumbia, Calypso, Reggaeton, maar ook Flamenco en Hip Hop. Zumba kent geen moeilijke choreografie en is dus heel geschikt voor iedereen die van swingende muziek houdt. Iedereen kan in dezelfde les op zijn eigen niveau meedoen en toch een complete workout volgen.

Voor deelname aan de les is geen basiskennis van dansen of fitness noodzakelijk en alle leeftijdsgroepen kunnen deelnemen. Je druk maken over het al dan niet kunnen volgen van de bewegingen is niet nodig! In de Zumba kan je geen fouten maken en de bewegingen zullen regelmatig worden herhaald. Bij iedere actieve beweging op muziek, wel of niet gespiegeld aan de docent ben je calorieën kwijt aan het raken. Wij vinden het veel belangrijker dat je luistert naar je lichaam en de beweging aan je eigen kunnen aanpast.

De Zumba- docent start elke les met een warming-up, waarin basisbewegingen worden behandeld. De bewegingen zijn combinaties van dansen en fitness. Vervolgens begint het echte werk en wordt er aan intervaltraining gewerkt, door afwisseling in fast- en slow tempo’s. Tijdens een workout wordt gewerkt aan de conditie en het verbranden van calorieën. De muziek die wordt gebruikt is energiek en ontspannend. De les sluiten we af met een cooling-down, om blessures te voorkomen.

Welke kledij is fijn voor een Zumba workout?

Het voornaamste zijn (sport)schoenen met een goede demping en comfortabele kleding, zoals bijvoorbeeld aerobic-schoenen of dans-sneakers en sportkleding. Wij raden u aan om een handdoek mee te nemen om tijdens en na de les de ergste zweetdruppeltjes weg te poetsen.

Dance in Houten